5 årsaker til at judo er en av de tøffeste sportene

Navnet Judo kommer fra ju som betyr myk, og do som betyr vei. Som navnet tilsier er dette en kampsport som innebærer å overvinne motstanderen sin på en mykere måte. Det vil si at du hovedsakelig skal klare å kaste motstanderen i bakken, og etterpå kontrollere han eller henne med diverse låseteknikker. Det betyr allikevel ikke at dette er en sport for pingler. Denne kampteknikken er ekstremt effektiv, og mange MMA utøvere praktiserer judo som teknikk for å overvinne og kontrollere sin motstander. Brasiliansk jiu jitsu er faktisk en avlegger som er utviklet fra judo.

shutterstock_396377533Fokus, balanse og smidighet

Judo har vært en olympisk gren siden 1964 og Norges Judoforbund ble opprettet allerede i 1967. Denne kampsporten er blant de mest populære på verdensbasis. De som praktiserer judo oppnår god balanse og smidighet. Mentalt fokus er også noe som står sentralt i denne kampsporten. Målet er å oppnå maksimal effekt med minimal anstrengelse. Er du interessert i kampsport generelt, kan du finne informasjon om forskjellige typer kampsport på Adccnorway.no. Men siden man kan bli straffet i Norge for å skade en motstander under selvforsvar, er judo et ypperlig alternativ. Og siden det handler mer om teknikk enn muskler, trenger du ikke å være sterk for å utøve judo.

Hvorfor du skal velge judo

Her kommer 5 årsaker til hvorfor judo er en tøff sport! 1. Judo er en OL-gren. 2. Judo er utrolig effektivt. 3. Du oppnår smidighet og god balanse. 4. Judo er ypperlig som selvforsvar, med minimale skader. 5. Du avslutter kampen raskt. Det er ikke rart at judo er så populært, og har overlevd som kampsport i så mange år. For deg som vil velge en morsom idrett kombinert med selvforsvar, er judo tingen. Enten du er nybegynner eller en praktiserende utøver innen annen sport, eller kampsport, kan du dra mange fordeler av judo. Når alt kommer til alt, blir vi aldri fullt utlært. Så hvorfor ikke prøve judo?