Hei, og velkommen til disse sidene som handler om MMA (Mixed Martial Arts, eller blandet kampsport). De som ikke kjenner MMA vet kanskje hva UFC er, og MMA er altså den sporten som utøves i blant annet UFC. Det dreier seg om å kombinere teknikker fra flere ulike kampsporter, fra slag, spark, kast, ruller, og låsing, samtidig som man må ha hurtighet, bevegelighet, styrke, eksplosivitet og sterk psyke. MMA er den ultimate manndomsprøven, og mange har de siste årene begynt med denne sporten, for å finne tilbake til mannen i seg selv. I dag finnes det imidlertid også kvinnelige utøvere i MMA.

På disse sidene leser du først og fremst bakgrunnsstoff om de ulike stridskunstene som inngår, eller kan benyttes, i MMA. Det er et svært variert utvalg, hvis man for eksempel bare nevner boksing, bryting, og judo så skjønner alle at det er snakk om helt forskjellige idretter som skal kombineres for å kunne lykkes i MMA. Dette er også noe av det morsomme med MMA, nettopp fordi alle utøverne har sine styrker og svakheter. En kamp som ser avgjort ut så lenge motstanderne holder avstand, og den ene som er virkelig god til å sparke har overtaket, kan fullstendig endre karakter, når den andre utøveren, kanskje en spesialist i bryting, endelig kommer innpå motstanderen, og får ham ned på matta.

Forskjellige idretter hevdes gjerne å ha forskjellig potensial for MMA; det er for eksempel ingen som kan nekte på at bryting, muay thai, og judo er dugelig, mens det oftere reises tvil om boksing og Aikido. Men MMA er en ung sport, og bare fremtiden vil vise om dette blir et fast mønster.